Betrouwbare systeemoplossingen

Uponor is een van ‘s werelds toonaangevende fabrikanten van praktische en betrouwbare systeemoplossingen voor hygiënische drinkwatervoorziening, energie-efficiënte vloerverwarming en -koeling én betrouwbare lokale verwarmingsnetwerken. Het bedrijf heeft een eigen, hoogwaardige productiefaciliteit in Duitsland en is actief in verschillende onderdelen binnen de bouwsector, van residentiële en commerciële bouw tot industriële en civiele techniek. Uponor systemen zijn zó ontwikkeld dat ze optimaal op elkaar aansluiten en jou als installateur perfect ondersteunen. Nathan vertegenwoordigt Uponor in de Benelux.

Bekijk ons productassortiment

Uponor logo
UponorHet meerlagenleidingsysteem: alles voor de complete installatie

Snel een compleet leidingsysteem realiseren voor drinkwater, radiatoraansluitingen, perslucht- of gasinstallaties? Het kan eenvoudig en efficiënt met Uponor. Alle onderdelen zijn vormvast, perfect op elkaar afgestemd en volledig compatibel met bestaande Uponor onderdelen. Ervaar de voordelen van de Uponor S-Press PLUS permanente verbindingen en de flexibele Uponor Uni Pipe PLUS in de praktijk.

PE-Xa en Quick and Easy: snel en eenvoudig verbinden

Met de kunststof PE-Xa leidingen realiseer je eenvoudig een direct belastbare, dichte verbinding. Zodra de leiding wordt geëxpandeerd, keert hij korte tijd automatisch terug naar zijn oorspronkelijke vorm. Je verbindt de fitting en leiding, de buis keert terug in de oorspronkelijke vorm en de koppeling wordt automatisch geperst. Speciaal voor radiatoraansluitingen is er het PE-Xa Quick and Easy systeem.

 


Uponor S-Press PLUS: permanente verbindingen

Met deze perskoppelingen voor meerlagenleidingen creëer je permanente leidingverbindingen voor professionele drinkwaterinstallaties en verwarmings-/koeltoepassingen. Ze hebben een hoge belastbaarheid en zijn bestand tegen sterke mechanische krachten. De robuuste koppelingbehuizing en de vast verbonden pershulzen van roestvrij staal vormen een stabiele eenheid die tegen een stootje kan. Bovendien zijn de koppelingen volledig te verwerken en combineren met de bestaande Uponor meerlagenleidingen en gereedschappen, zeer goed bestand tegen bouwplaatschemicaliën en bijzonder corrosiebestendig.

Maximale zekerheid

Het gestroomlijnde design zorgt voor lage zeta-waarden en een optimale planning. Met dit gepatenteerde koppelingssysteem kun je in enkele seconden verbindingen maken met maximale zekerheid. Je controleert eenvoudig of een verbinding al geperst is of niet: ze zijn ommanteld met een folie die, afhankelijk van de afmeting, een kleurcodering heeft. Na het persen kun je deze eenvoudig verwijderen. Omdat elke minuut op de bouwplaats telt, zijn de koppelingen uitgerust met een QR-code op elke pershuls. Hiermee heb je direct toegang tot veel technische informatie en service.

Uponor_merk_2
Minitec


PE-Xa en Quick and Easy: snel en eenvoudig verbinden

Met de kunststof PE-Xa leidingen realiseer je eenvoudig een direct belastbare, dichte verbinding. Zodra de leiding wordt geëxpandeerd, keert hij korte tijd automatisch terug naar zijn oorspronkelijke vorm. Je verbindt de fitting en leiding, de buis keert terug in de oorspronkelijke vorm en de koppeling wordt automatisch geperst. Speciaal voor radiatoraansluitingen is er het PE-Xa Quick and Easy systeem.

 

Alternatieve verwarming en koeling: dit zijn de mogelijkheden

  • Uponor Minitec is een vloerverwarming/topkoelingsysteem met een minimale montagehoogte van slechts 15 mm: snel en efficiënt te installeren op bestaande vloeren.
  • Bij een renovatie is het Uponor Siccus droogbouwsysteem snel te plaatsen in de vloerconstructie.
  • De droogbouwpanelen van Uponor Renovis hebben geïntegreerde verwarming/koeling en zijn te monteren als een gewone gipskartonplaat.

 

Smatrix Pulse: slim regelsysteem voor warmtepomp

Een praktisch en compleet regelsysteem voor het aansturen van een alpha innotec warmtepomp op basis van een warmte- of koelvraag per verblijfsruimte of verblijfsgebied. Dat is Uponor Smatrix Pulse. Geschikt voor nieuwbouw en renovatie en eenvoudig qua installatie, onderhoud en gebruik. Ook toepasbaar in een collectieve installatie (2-, 3- of 4-pijps).

EcoFlex: flexibele voorgeïsoleerde leidingsystemen

Flexibel, stevig materiaal, een comfortabele verbindingstechniek en de schriftelijk vastgelegde levensduur van de voorgeïsoleerde leidingen zorgen ervoor dat je jouw project vlot, rendabel en veilig kunt afwikkelen. EcoFlex VIP is er voor lokale verwarmingsnetwerken, voorzien van innovatieve vacuüm-isolatie-panelen (VIP). Met de laagste lambda-waarde en beste isolatieprestaties in de markt.

Uponor_merk_4

Download het assortimentsoverzicht 

Het assortimentsoverzicht van 2024 is beschikbaar om te downloaden. Ben je benieuwd naar de prijzen of heb je hulp nodig van onze Sales Advisors? Op deze pagina vind je jouw aanspreekpunt!

Download hier!