Een compacte warmtepomp die zorgt voor optimaal comfort, flexibel verwarmt, passief koelt en slim te combineren is met een zonneboiler of hout- of pelletketel. Dat is de SWCV van alpha innotec. Dankzij de vele geïntegreerde componenten is het een compleet toestel, dat snel te installeren is. En doordat hij verkrijgbaar is in verschillende vermogensklassen – én frequentiegeregelde varianten – is deze warmtepomp geschikt voor bijna elke toepassing.

 

De belangrijkste kenmerken van de SWCV

  • Verwarmen, koelen en warm tapwaterbereiding
  • Klein standoppervlak
  • Veel geïntegreerde onderdelen (dus geen onderdelen monteren buiten het toestel, tegen de wand)
  • Perfect te combineren met andere warmtebronnen, zoals thermische zonne-energie of PVT-panelen
  • Vermogensbereik van 1 tot 17 kW
dummy_usp_image

Compleet en fluisterstil

De ideale warmtepomp voor bijna elke woning

Het gemak van de SWCV begint al tijdens het transport: je profiteert van een compact geheel. Bovendien kun je de modulebox met het geïntegreerde koudemiddel voor transport snel verwijderen. Demonteren kost slechts vijf minuten. Ook installeren gaat razendsnel. En dankzij het bijzonder hoogwaardige, geluidsgeoptimaliseerde ontwerp van de warmtepomp én de dubbele geluidsisolatie van het box-in-box systeem, doet de SWCV zijn werk fluisterstil.

Woningen bodem_BG_SWCV

Onderdeel van deze totaaloplossing

Geïntegreerde koelfunctie

Passief koelen, actief energie besparen

Met COP’s van meer dan 5,0 overtuigt de SWCV ook op het gebied van energiezuinigheid: energiezuiniger verwarmen, koelen of warm tapwater bereiden is niet mogelijk. Het buffervat is optimaal geïsoleerd, waardoor het warmteverlies minimaal is en de prestaties uitstekend. Bovendien kan deze warmtepomp passief koelen – dus wanneer de warmtepomp is uitgeschakeld. Een zeer rendabele en milieuvriendelijke manier om de lage temperaturen in de bodem te benutten voor het aangenaam koelen van ruimten in de zomer.

  • Compleet toestel, snelle installatie

  • Optimaal binnenklimaat

  • Flexibele verwarmingsinstallatie voor alle behoeften

  • Koelen via vloerverwarming of ventilatorconvectoren

  • Optioneel zonder koelfunctie

SWCV

Technische gegevens

Type(s)SWCV62 / SWCV92 / SWCV122 / SWCV162
Verwarmingsvermogen (kW)*1,3-6,0 / 1,8-8,7 / 2,5-13,6 / 3,2-17,2
Koelvermogen (kW)**
5,8 / 7,8 / 12,3 / 14,9
COP*4,86 / 4,86 / 4,87 / 4,92
Koudemiddel (kg)1,16 / 1,25 / 2,00 / 2,20
CO² equivalent2,1 / 2,2 / 3,5 / 3,9
EnergielabelA+++
 *B0/W35 **bij B15/W18 

Alpha innotec

Alpha innotec is de meest toonaangevende warmtepompproducent van Europa, met meer dan veertig jaar ervaring. Ontdek het breedste productassortiment in de markt, met altijd een passende warmtepomp, voor iedere gewenste situatie en toepassing. 

alpha Innotec bij Nathan

Een bronboring

Een bronboring realiseren. Dat klinkt misschien als een ingrijpende klus, maar wist je dat het helemaal niet zo ingewikkeld is?

Om dit te laten zien nemen we je mee in het gehele boorproces. Zo bereiden we eindgebruikers voor op een boring én laten we installateurs zien hoe we hen ontzorgen.

brands_alpha_innotec

Nathan inzetten bij jouw project?

Onze Sales Advisors helpen je graag. Laat je gegevens achter en wij nemen binnen 24 uur contact met je op. Liever direct aan de slag? Neem dan direct contact op met één van onze Sales Advisors.

Handige links

Sales Advisor groepsfoto

Direct contact met een Sales Advisor?