Onze dienstverlening voor jou

Nathan Projects biedt verschillende typen bronsystemen aan. Ook realiseren we projecten met betrekking tot beton(kern)activering, plafond-, wand- en vloerverwarming en -koeling. Ons team van specialisten adviseert je graag, zowel in de ontwerp- als de uitvoeringsfase. Hierbij profiteer je van één aanspreekpunt, van de calculatie tot en met de montage en oplevering. En met een vaste prijs voor het hele project weet je precies waar je aan toe bent. 

Gesloten systemen

Een gesloten bronsysteem bestaat uit lussen die verticaal in de bodem zijn gebracht. Dit gebeurt door middel van grondboringen, soms wel tot 300 meter diepte. Deze lussen worden gevuld met een vloeistof: water of een mengsel van water en antivries. De vloeistof wordt rondgepompt door de lussen en neemt hierdoor de bodemtemperatuur aan. Op deze manier is een woning of gebouw te verwarmen of te koelen. 

Bronsysteem

Open systemen

Bij een open bronsysteem worden twee waterbronnen aangelegd. De ene bron is de pompbron; deze leidt opgepompt grondwater naar de warmtepomp. De warmtepomp onttrekt de temperatuur aan het grondwater. Dit water wordt – nu dus kouder – via een infiltratiebron weer terug in de grond gebracht. De capaciteit van een dergelijk systeem is afhankelijk van de bodemopbouw van de projectlocatie.

Afgifte & specials

Als het gaat om afgiftesystemen, kunnen we projecten van A-Z voor je verzorgen – in alle disciplines en met verschillende oplossingen. Van renovatie tot nieuwbouw en van vloerverwarming tot plafondkoeling, zowel traditioneel als prefab aangeleverd. Nathan regelt het voor je. We gebruiken leidingmateriaal en de bijbehorende koppeltechniek van Uponor, marktleider in leidingsystemen.

Slimme innovaties
Bij Nathan denken we graag verder. Zo bedenken we innovatieve oplossingen op het gebied van bronnen en afgifte én een combinatie van beide. Denk bijvoorbeeld aan energiedaken, energiedamwanden, een mini-collectief en de ontwikkeling van prefab vloerverwarming.


Damwanden
Mirella

Service, beheer & onderhoud

Voor een optimale werking van een warmtepompsysteem is goed beheer en onderhoud cruciaal. Jouw nieuwe warmtepompsysteem kun je laten beheren en onderhouden door Nathan. We zorgen dan voor het onderhoud van het gesloten bronsysteem, de energiecentrale, de brandbron en de sprinklerbron. Daarnaast kunnen we het beheer van zowel een open als een gesloten bronsysteem op ons nemen. 

Storing en reparatie
Treedt er onverhoopt een storing op? Dan kun je terecht bij onze 24-uurs storingsdienst. We sporen het probleem op en zorgen zo snel mogelijk voor de oplossing ervan. Ook zorgen we voor herstel en renovatie van open en gesloten bronsystemen en kunnen we defecte energiecentrales herstellen en renoveren.

Volledige service
Je kunt Nathan inschakelen voor het opstellen van jaaropgaves voor open bronsystemen, voor een vergunning volgens de Waterwet. Uiteraard kunnen we ook jaaropgaves opstellen voor gesloten bronsystemen en verzorgen we evaluatierapportages. Daarnaast kun je bij ons terecht voor advies rondom het herstellen van onbalans en het optimaliseren van de werking van een energiecentrale en/of een open of gesloten bronsysteem. Wil je het grondwater op een bepaalde locatie laten analyseren? Ook dan helpen we je graag.

 

Kantoor harde 10

Onze werkwijze: open systemen

Service Harde

Onze werkwijze: gesloten systemen

Groep - Projects

Nathan Projects