Veelzijdige producten voor verwarmen en koelen

Het Komfortassortiment bevatte voorheen alleen hoogwaardige vloerverwarmingsverdelers, maar telt inmiddels een veelzijdiger productscala op het gebied van verwarming, koeling of een combinatie van beide. Naast de Komfort vloerverwarmingsverdelers met een energiezuinige pomp, vormen ook de scheidingsunits, boilers en de relaismodule een waardevolle uitbreiding van het productgamma.

Bekijk ons productassortiment

brands_komfort
600-900

Komfort Multizone-verdeler: besparen met een klantspecifieke verdeler

Een Multizone-verdeler is een verdeler waarbij twee tot maximaal vier groepen gecombineerd zijn op één afsluiter. Zo kun je ruimtes met meerdere groepen bedienen met één stelaandrijving. En als je met één ruimtethermostaat maximaal drie stelaandrijvingen aanstuurt, kan die ruimte uit maximaal twaalf groepen bestaan. Normaal zijn dit er drie.

De Komfortverdelers worden klantspecifiek gemaakt. Hiermee bespaar je op het aantal stelaandrijvingen. Bovendien is er geen uitbreidingsmodule van de naregeling nodig. Aanzienlijk minder montagetijd dus. De klant profiteert van een goedkopere installatie, een veel nettere en overzichtelijke installatie én een lager elektriciteitsverbruik van de regeling.

Lees hier meer over de Multizone-verdeler

 

Komfort buffervaten: hoog rendement en snel warm water

Voor de vijf professionele lucht/water warmtepompseries van alpha innotec – voor verwarmen en koelen – in de vermogensrange 30 tot en met 800 kW, bieden we nu ook grotere Komfort buffervaten. Deze zijn verkrijgbaar in 500, 750, 1.000 en 1.200 liter. De vaten zijn geschikt als solobuffers, maar ook prima te schakelen in cascade, zodat je de volumes kunt verdubbelen. De buffervaten hebben een goede temperatuurgelaagdheid (stratificatie), met de garantie van een hoog rendement en de snelle beschikbaarheid van (warm) water. De gekoelde buffers zijn te voorzien van een dampdichte isolatie, de warme buffers van Neodul-isolatie. Je kunt ook kiezen voor een gecombineerde isolatie, voor switch-over buffersystemen waarbij je kunt schakelen tussen warm en koud. Bovendien zijn de buffers leverbaar inclusief een 6 kW of 12 kW elektrisch element, zodat je ook bij extreem koud weer verzekerd bent van warmte.

Komfort 6-wegklep: eenvoudig schakelen tussen warmte en koeling

De eisen rondom woningisolatie en binnenklimaat worden steeds strenger en de klimaattechnieken steeds innovatiever. Naast warmte hebben woningen ook steeds vaker een koelingsbehoefte. Zeker in appartementencomplexen of woningen met een gespreide verwarm-/koelbehoefte, wil de consument direct en makkelijk kunnen schakelen tussen verwarmen en koelen. 4-pijps systemen zijn efficiënt te installeren met de Komfort 6-wegkleppen. Met als grote voordeel dat je probleemloos en snel kunt schakelen tussen warmte en koeling. Er is één aansturing voor drie keuzes: warmte, koeling of geen behoefte; je kunt dankzij deze ‘nul-stand’ de aanvoer van warmte of koeling dus in zijn geheel stopzetten.

600-900
Komfort

 

 

Download Komfort's assortimentsoverzicht 

Het assortimentsoverzicht van 2023 is beschikbaar om te downloaden. Ben je benieuwd naar de prijzen of heb je hulp nodig van onze Sales Advisors? Op deze pagina vind je jouw aanspreekpunt!

Download hier!