Veelzijdige producten voor verwarmen en koelen

Het Komfort assortiment bevatte voorheen alleen hoogwaardige vloerverwarmingsverdelers, maar telt inmiddels een veelzijdiger productscala op het gebied van verwarming, koeling of een combinatie van beide. Naast de Komfort vloerverwarmingsverdelers met energiezuinige pomp, vormen ook de scheidingsunits, het NRG Panel en de Relaismodule een waardevolle uitbreiding van het productgamma.

Bekijk ons productassortiment

brands_komfort
600-900

Komfort Multizone-verdeler: besparen met een klantspecifieke verdeler

Een Multizone-verdeler is een verdeler waarbij 2 tot maximaal 4 groepen gecombineerd zijn op een afsluiter. Op deze manier kun je ruimtes met meerdere groepen bedienen met 1 stelaandrijving. Je kunt meer ruimtes op één naregeling aansluiten zonder dat je de naregeling hoeft uit te breiden. En als je met één ruimtethermostaat maximaal 3 stelaandrijvingen aanstuurt, kan die ruimte uit maximaal 12 groepen bestaan. Normaal zijn dit er 3. De Komfort verdelers worden klantspecifiek gemaakt. Hiermee bespaar je op: het aantal stelaandrijvingen, een anders noodzakelijke Smatrix uitbreidingsmodule of een extra alpha home vloerverwarmingsregelaar én installatiewerk. Je hoeft immers minder stelaandrijvingen, uitbreidingsmodules of een extra regelaar aan te sluiten.

Komfort scheidingsunits: voor thermische en hydraulische scheiding

De Komfort scheidingsunits zijn geschikt voor vloerverwarmings- en vloerkoelsystemen die gebruik maken van water als warmtedragend medium. Je plaatst de unit tussen een Komfort vloerverwarmingsverdeler en het primaire verwarmings- en/of koelcircuit en zorgt zo voor zowel een thermische als een hydraulische scheiding. Samen met de verschillende beschikbare aansluitsets kun je een unit aansluiten op een 2-, 3- of 4-pijps verwarmings- en/of koelsysteem. De scheidingsunit is opgebouwd uit rvs en messing appendages en is voorzien van een Wilo Yonos para RS 15/6.

 

Komfort buffervaten: hoog rendement en snel warm water

Voor de vijf professionele lucht/water warmtepompseries van alpha innotec – voor verwarmen en koelen – in de vermogensrange 30 tot en met 800 kW, bieden we nu ook grotere Komfort buffervaten. Deze zijn verkrijgbaar in 500, 750, 1.000 en 1.200 liter. De vaten zijn geschikt als solo buffers, maar ook prima te schakelen in cascade, zodat je de volumes kunt verdubbelen. De buffervaten hebben een goede temperatuurgelaagdheid (stratificatie), met de garantie van een hoog rendement en de snelle beschikbaarheid van (warm) water. De gekoelde buffers zijn te voorzien van dampdichte isolatie, de warme buffers van Neodul isolatie. Maar je kunt ook kiezen voor een gecombineerde isolatie, voor switch-over buffersystemen waarbij je kunt schakelen tussen warm en koud. Bovendien zijn de buffers leverbaar inclusief een 6 kW of 12 kW elektrisch element, zodat je ook bij extreem koud weer verzekerd bent van warmte.

Komfort 6-wegklep: eenvoudig schakelen tussen warmte en koeling

De eisen rondom woningisolatie en binnenklimaat worden steeds strenger en de klimaattechnieken steeds innovatiever. Naast warmte hebben woningen ook steeds vaker een koeling behoefte. Met als gevolg dat woningen steeds vaker niet alleen behoefte hebben aan warmte, maar ook aan koeling. Zeker in appartementencomplexen of woningen met een gespreide warmte-/koude behoefte, wil de consument direct en makkelijk kunnen schakelen tussen verwarmen en koeling. Dergelijke 4-pijps systemen zijn efficiënt te installeren met de Komfort 6-wegkleppen. Met als grote voordeel dat je probleemloos en snel kunt schakelen tussen warmte en koeling. Er is één aansturing voor drie keuzes: warmte, koeling of geen behoefte; je kunt dankzij deze ‘nul-stand’ de aanvoer van warmte of koeling dus in zijn geheel stopzetten. .

600-900
Komfort

 

 

Download Komfort's assortimentsoverzicht 

Het assortimentsoverzicht van 2022 is beschikbaar om te downloaden. Ben je benieuwd naar de prijzen of heb je hulp nodig van onze Sales Advisors? Op deze pagina vind je jouw aanspreekpunt!

Download hier!