Komfort Multizone-verdeler

Dé tijd- en geldbesparende vloerverwarmingsverdeler voor individuele ruimteregeling

Deze innovatie biedt voordelen voor zowel de gebruiker als de installateur. Tijdsbesparing én kostenbesparing! Dankzij de Multizone-verdeler hoeft de installateur veel minder stelaandrijvingen te monteren en elektrisch aan te sluiten. Bovendien is er geen uitbreidingsmodule van de naregeling nodig. Aanzienlijk minder montagetijd dus. De klant profiteert van een goedkopere installatie (minder materiaal en een kortere montagetijd), een veel nettere en overzichtelijke installatie én een lager elektriciteitsverbruik van de regeling.

Deze vloerverwarmingsverdeler is voorzien van een individuele ruimteregeling (naregeling). Hiermee zijn twee tot vier groepen die naar dezelfde ruimte gaan, te bedienen met één afsluiter. Met deze verdeler sparen we, per vier vloerverwarmingsgroepen, maximaal drie stelaandrijvingen uit. Voor een normale eengezinswoning zijn op deze manier wel vijf tot negen stelaandrijvingen minder nodig. 

Product Manager Erwin Janssen

Erwin Janssen Product Manager

Woningspecifiek

De Komfort Multizone-verdeler is woningspecifiek. Dit betekent dat voor iedere woning een specifieke verdeler moet worden geconfigureerd – tenzij het projectmatige bouw betreft, met meerdere dezelfde woningen. Om het de installateur makkelijk te maken, heeft Nathan een gebruiksvriendelijke Multizone-configurator ontwikkeld. Hiermee kan de installateur, met het verlegplan van de vloerverwarming bij de hand, in een handomdraai de Multizone-verdeler configureren vanaf zijn bureau.

De belangrijkste voordelen van de Komfort Multizone-verdeler

 • Twee tot vier groepen regelbaar met één afsluiter/stelaandrijving

 • Per woning zijn ongeveer vijf tot negen stelaandrijvingen minder nodig

 • Besparing op materialen en montagetijd

 • Eenvoudig te configureren met de Multizone-configurator

 • Inregelen per groep blijft mogelijk dankzij instelbare debietmeters op de retouraansluitingen

kom_MZ41000007

Hoe werkt de Komfort Multizone-verdeler configurator?

Ben je benieuwd naar de techniek achter de Multizone-verdeler? We hebben een instructievideo gemaakt, waarin we uitleggen hoe de verdeler werkt. Daarnaast hebben we de technische details kort toegelicht. Wil je meer technische informatie over het product of ben je benieuwd naar andere producten uit ons Komfortassortiment? Klik dan op de onderstaande buttons.

De technische details:

 • Verdelers zijn beschikbaar met pomp, stadsverwarmingsverdelers, verwarmen/koelen verdelers en ook zonder pomp
 • 2 tot 4 groepen per Multizone
 • Meerdere Multizones op 1 verdeler
 • Maximaal 15 groepen per verdeler
 • De Multizone-verdelers zonder pomp zijn te realiseren met een linkse of rechtse primaire aansluitzijde
 • De verdelers zijn per groep uitgerust met instelbare debietmeters van 25 t/m 135 l/uu