Header service

Hulp nodig bij een storing? 

Nathan staat 24-uur per dag, 7 dagen per week voor jou klaar! Als installateur ben je zelf verantwoordelijk voor de eerstelijns-storingen. Indien je ter plaatse bent en vragen hebt, kan je contact opnemen met ons servicenummer. 

Kan de storing niet op afstand verholpen worden, vul dan onderstaande service-aanvraag in.

Nathan_logo's_2021_FC 500x150_Nathan logo - Service

Storingscodes

Storingcodes van alpha innotec en Metro Therm

Service-aanvraag NL

Nederland: +31 (0)26 – 205 11 22

Service-aanvraag BE

België: +32 (0)2 - 416 27 71
Service

Het in bedrijf stellen van een warmtepomp

Een warmtepomp in bedrijf stellen vereist extra aandacht, specifieke productkennis en – bij grondgebonden warmtepompen – certificering. Dankzij jarenlange praktijkervaring en regelmatige bijscholing kan Nathan Service de inbedrijfstelling optimaal voor je verzorgen. Om aanspraak te kunnen maken op garantie, moet de warmtepomp door Nathan, of een door Nathan gecertificeerd persoon, in bedrijf gesteld zijn. Wil je zelf de warmtepomp in bedrijf stellen, dan is de basisscholing en gevorderde scholing vanuit de Nathan Academy verplicht.

Inbedrijfstelling warmtepomp door Nathan

Wil je de inbedrijfstelling door Nathan laten uitvoeren? Vul dan hieronder het inbedrijfstellingsformulier in. Het formulier wordt verstuurd naar de groothandel waar de warmtepomp is ingekocht. De groothandel stuurt het door naar Nathan Service waarna de warmtepomp na afspraak binnen 10 werkdagen in bedrijf zal worden genomen.

Het inbedrijfstellingsformulier wordt direct naar de groothandel gestuurd.

Vragen? Neem contact op met de groothandel!

De warmtepomp op afstand uitlezen met alpha web

Alpha innotec warmtepompen kun je op afstand uitlezen, via het monitoringssysteem alpha web. Veel warmtepompinstellingen zijn op afstand, op verzoek van de eindgebruiker, door de installateur te corrigeren. Dit bespaart kostbare voorrijkosten en werkuren!

Wil je alpha web aanvragen, dan is het belangrijk dat de warmtepomp een juiste internetverbinding heeft. Informatie rondom alpha web en het maken van deze verbinding vind je hier.  

De verbindingstest dient twee keer succesvol te zijn afgerond!

Let op: in verband met de AVG-regelgeving mag alleen de bewoner het formulier invullen. Een eventueel installateursaccount kun je tijdens het aanmeldproces toevoegen. 

Onderhoud warmtepomp
Alphaweb

Onderhoud warmtepomp: door Nathan of jezelf

Onderhoud aan SWP-warmtepompen kun je aanvragen bij Nathan. Heeft een ander type warmtepomp onderhoud nodig? Neem dan contact op met een ervaren installateur of gespecialiseerde partij in de markt. Wil je als installateur zelf het onderhoud uitvoeren, denk dan aan de F-gassen en BRL certificering die bij sommige warmtepompen noodzakelijk zijn.

Bekijk voor opleidingen de mogelijkheden van de Nathan Academy!