Service, beheer en onderhoud

Onderhoud warmtepomp

Onderhoud aan SWP-warmtepompen kun je aanvragen bij Nathan. Heeft een ander type warmtepomp onderhoud nodig? Neem dan contact op met een installateur of gespecialiseerde partij in de markt. Wil je zelf als installateur het onderhoud uitvoeren? Bekijk dan onze trainingen van de Nathan Academy!

Let op: bij onderhoud aan grondgebonden warmtepompen is BRL 6000-21 noodzakelijk

Service-aanvraag / storingen

Nathan staat 24-uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar! Als installateur bent u zelf verantwoordelijk voor de eerstelijns-storingen. Indien u ter plaatse bent en vragen heeft, kunt u contact opnemen met ons servicenummer: +31 (0)26 – 205 11 22. Kan de storing niet op afstand verholpen worden, vult u dan onderstaande service-aanvraag in.

Alphaweb

Alpha innotec warmtepompen kunnen op afstand worden uitgelezen. Dit gebeurt via het monitoringssysteem Alphaweb. De eindgebruiker dient zelf te zorgen voor een internetkabel tussen warmtepomp en router/modem en voor de aanvraag via onderstaande button. Middels dit formulier geeft de eindgebruiker toestemming aan derden voor online toegang tot de warmtepomp. Door Alphaweb kan het servicebedrijf alleen service gerelateerde gegevens, zoals draaiuren, brontemperaturen en aantal starts/stops van de warmtepomp raadplegen. De warmtepomp communiceert zelfstandig met de server waardoor de privacywet niet wordt overschreden. Alle warmtepompinstellingen zijn op afstand, op verzoek van de eindgebruiker, te corrigeren. Dit bespaart kostbare voorrijkosten en werkuren!

F-gassen inspectie

Koeltechnische bedrijven hebben te maken met diverse wet- en regelgeving, afhankelijk van het soort werkzaamheden en het type installaties. Een belangrijke regelgeving voor een koeltechnisch installateur is de F-gassen verordening. Deze verordening geeft aan op welke manier onderhoud en reparaties uitgevoerd moeten worden. Dit heeft als doel het verminderen van emissie van broeikasgassen en de bescherming van het milieu. Vanzelfsprekend is Nathan in het bezit van een F-gassen certificaat en voldoet daarmee aan de vastgestelde wet- en regelgeving. Als gecertificeerd servicebedrijf voert Nathan dergelijke inspecties graag voor u uit! Bekijk hier het logboek voor warmtepompen