Thuiswerken. In no time zijn we eraan gewend. En… we blijken er nog eens verrassend goed in te zijn ook. We zijn productiever, werken efficiënter, melden ons minder vaak ziek, besparen tijd en zitten lekker in ons vel door een goede werk-privé-balans. Zullen we ons dan “na corona” weer massaal op kantoor melden? Internationaal onderzoek van Arcadis wijst uit dat veel organisaties dat niet van plan zijn. Mocht dit resulteren in een overschot aan kantoorpanden, dan weten we er wel raad mee: transformeren! Een leuke klus, horen we van René Berends Projectmanager Uitvoering van Cevesin Installatietechniek, die er in 2020 eentje opleverde.

Van leuren met een pand naar huurders in de rij

Waar zakelijke huurders het 4300 m² grote kantoorverzamelgebouw midden in het bruisende centrum van Arnhem jarenlang links lieten liggen, stonden de 49 particuliere huurders in juni 2020 te popelen om er een appartement te bemachtigen. Niet verrassend, want met een plekje in Singel Parc ben je dáár waar het gebeurt; midden tussen de winkels, horeca en dichtbij het station. In opdracht van eigenaar MUTOS City Appartments bedacht K3 architecten een stevige upgrade van het grauwe, gedateerde gebouw. De hoekige beige geveldelen werden vervangen door strakke witte balkons met verticale tuinen als markant element. Er kwamen nieuwe kozijnen en voorzetwanden voor meer thermisch comfort. De appartementen met het mooiste uitzicht over het voorgelegen park werden het grootst en op het dak kwam een gezamenlijk terras voor het hele complex. Voor de ondernemers die tóch nog graag kantoor willen houden aan de Arnhemse Jansbinnensingel werd er een 365 m2 grote kantoorplint op de begane grond gecreëerd. Klaar voor de toekomst!

Sales Advisor Igmar Evers

Igmar Evers Sales Advisor

Singel Parc Lang 1

Mooi werk

Het team van Cevesin Installatietechniek vindt het mooi; dit soort transformaties. René: “We hebben zelfs drie pensionado’s die dit werk zó leuk vinden, dat ze tijdelijk terugkwamen. Lekker onder de mensen, fijn binnenwerken, uit de kou, een extra centje en het ‘moetje’ is eraf. Dat vinden ze leuk. En wij ook; want ze weten precies hoe het moet. ‘Als je nog zo’n pandje hebt, willen we er nog wel één maken’, riepen ze enthousiast na de oplevering! Mooi toch?” Naast mannen die hun carrière eindigen bij Cevesin, zijn er overigens ook mannen die ooit hun carrière starten bij het bedrijf. René: “ja, da’s wel een leuk detail; Als jongen van 17 à 18 kwam Wolf Nathan hier ooit stagelopen. Een leuk weetje, toch?”

Prefab de metalstudmannen bijbenen

Terug naar het project. Na diverse gezamenlijke transformatieprojecten zijn Cevesin Installatietechniek, Bouwgroep van Grootheest, en Elektricienspecialist van de Blaak een geolied team. René: “De ervaring uit eerdere projecten namen we ook hier weer mee naartoe. Iedereen kent elkaar, we hebben successen en ellende gedeeld, we denken met elkaar mee. We gunnen elkaar wat, maar kunnen het ook wel eens niet met elkaar eens zijn. Dat brengt veel; voor ons en voor de klant. Hier hebben we bijvoorbeeld een manier gevonden om efficiënter te werken. Toen het hele pand van binnen gesloopt was, stonden bijna alleen de buitenmuren nog; één grote lege ruimte was het. In het verleden wachtten we dan braaf tot de wandbouwer klaar was. Nu hebben we alle benodigde componenten zoals de riolering prefab voorbereid, geplaatst en later in de woning afgemonteerd. Dat scheelt zó veel tijd, gesleep met rolsteigers, wachten, aftekenen en traplopen… Al voordat de mannen van Bouwgroep Van Grootheest met hun metalstudwanden aan de slag gingen, hadden wij de installatie al in het plafond hangen zodat we nooit met elkaar in de knoop kwamen te zitten.”

Staal als obstakel

Die plafonds waren overigens de grootste uitdaging van het project, horen we van René: “Er zat spanwapening in de vloeren. Door dat staal konden we niet even rechttoe rechtaan ‘klik, klik, klik’ met standleidingen naar boven werken. Elk appartement moesten we daardoor als apart projectje uitwerken om te zorgen dat het ging passen. Dat was eigenlijk het grootste gevecht hier. We hebben met de opdrachtgever, aannemer en loodgieter de koppen bij elkaar gestoken en samen gezegd: we pakken het aan en komen er wel uit. We weten wat we aan elkaar hebben. Koe bij de horens en door. Al met al een super project!”

“Als je nog zo'n pandje hebt, willen we er nog wel één maken''

Onderdeel van deze totaaloplossing:

Uponor logo
brands_alpha_innotec
Contact Sales
Contact Sales

Persoonlijk advies van onze Sales Advisors

Zevenaar v2

Neem contact op met Nathan

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  1. Maandelijks de nieuwsbrief in jouw mailbox
  2. Duizenden professionals gingen je voor
  3. Blijf op de hoogte van de laatste trends & ontwikkelingen