header

Trainingen

Onderhoud aan alpha innotec warmtepompen

Onderhoud aan een warmtepomp. Is dat nodig? De alpha innotec warmtepompen zijn onderhoudsarm, maar niet onderhoudsvrij. Wat moet je doen tijdens een onderhoudsbeurt van een lucht/water of een brine/water warmtepomp? Je leert het in deze training. 

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor servicemonteurs en onderhoudsmonteurs die weinig kennis hebben van warmtepompen, maar wel ervaring hebben met onderhoud aan centrale verwarmingsinstallaties. Je hoeft niet per se kennis van montage en installatie van warmtepompen te hebben. De training besteedt aandacht aan de volgende alpha innotec warmtepompen: LWD, LWDV, WZSV en de SWCV. Om deel te nemen aan deze training is een BRL-certificering niet noodzakelijk.

Doel training

De training geeft handvatten voor het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden en controles en het vinden van eerstelijns storingen aan de alpha innotec warmtepompen en de directe systemen. Dit gebeurt op basis van kennis over de warmtepomp. Om uiteindelijk onderhoud/service te mogen plegen aan grondgebonden warmtepompinstallaties moet jouw installatiebedrijf in het bezit zijn van een BRL6000-21 certificaat (scope 3).

Lesmateriaal en afronding

Bij de start van de training ontvang je het lesmateriaal op papier. Je krijgt aan het einde van de dag ook de presentaties plus aanvullende technische documentatie op een USB-stick. Na afloop ontvang je een certificaat van deelname.

Dit gaan we behandelen:

  • Componenten in de warmtepomp
  • Werking warmtepomp
  • Stappenplan voor onderhoudswerkzaamheden
  • Regelaar bediening
  • Uitlezen algemene gegevens uit warmtepomp
  • Gebruikersinstellingen en de consequenties

Aankomende trainingen

19-12-2023

09:00 - 16:00

Nathan Systems

€ 240,00

Inschrijven

17-01-2024

09:00 - 16:00

Nathan Systems

€ 240,00

Inschrijven

07-02-2024

09:00 - 16:00

Nathan Systems

€ 240,00

Inschrijven