Alpha innotec LWDV

De energietransitie, waarbij fossiele brandstoffen worden vervangen door duurzame alternatieven, is in volle gang. In Nederland wordt naar schatting van ‘Hier Klimaatbureau’ nog 95 procent van de zeven miljoen huishoudens verwarmd met aardgas. Reden voor alpha innotec en de Nathan Groep om de handen ineen te slaan en medio 2018 een nieuwe lucht/water warmtepomp op de markt te gaan brengen: de alpha innotec LWDV!

VAN GAS LOS

De nieuwe alpha innotec LWDV is dé oplossing voor het een-op-een vervangen van de CV-ketel. De combinatie van hoge CV-water temperaturen, natuurlijk koudemiddel, fluisterstil bedrijf, modulerend en energiezuinig maakt dat de nieuwe LWDV een gamechanger is, die in heel veel gevallen direct inzetbaar is. De LWDV maakt het mogelijk dat een groot deel van de 7 miljoen woningen met een gasaansluiting sneller en zonder grote verbouwing van het gas afgehaald kunnen worden.

Meer informatie over de LWDV vind je op lwdv.eu

De LWDV maakt zijn entree in Nederland

Sinds juli is de nieuwe alpha innotec lucht/water-warmtepomp LWDV beschikbaar bij een viertal groothandels, te weten Rensa, Solar en Plieger/Thermonoord. De allereerste modulerende lucht/water-warmtepomp op propaan met hoge cv-watertemperaturen gooide al hoge ogen op de VSK en betekent een gamechanger in de ‘van gas los’-beweging voor bestaande woningen. Waar tot voor kort een warmtepomp synoniem stond aan lagetemperatuurverwarming, kan de LWDV werken met bestaande afgiftesystemen. De kreet ‘een-op-een vervangen van de cv-ketel met behoud van radiatoren’ schept dan ook hoge verwachtingen. Tijd om de installatie van de LWDV in de praktijk te volgen bij een tweetal woningen, een jaren 70 hoekwoning en een stadsboerderij uit 1880.

Een-op-een vervanging

De nieuwe alpha innotec LWDV kan de bestaande CV-ketel een-op-een vervangen, zonder grootschalige renovatie van de betreffende woning. De bestaande afgiftesystemen (vaak HT-radiatoren) kunnen hierdoor intact blijven.

Gemakkelijk te installeren

De LWDV is een beproefd concept. Veel hydraulische componenten zijn namelijk reeds geïnstalleerd. Door het flexibele systeem zijn er veel installatie- en combinatiemogelijkheden.

Milieuvriendelijk

Met het energielabel A++ en natuurlijk koudemiddel (R290 propaan) is de LWDV zeer milieuvriendelijk. Daarnaast is de LWDV één van de stilste lucht/water warmtepompen op de markt.

MEER INFO OVER DE LWDV