header

Trainingen

Storingzoeken bij alpha innotec warmtepompen

Vaak liggen storingen in warmtepompen aan de bron of het afgiftecircuit, en in mindere mate aan het hart van de warmtepomp (het koude technische deel). Toch komt dat laatste (helaas) natuurlijk ook voor. Hoe krijg je nu zicht op de storing en vooral de oorzaak daarvan? Je leert het in deze training.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor servicetechnici en monteurs die al kennis hebben van warmtepompen en ervaring hebben met het installeren én onderhouden van warmtepompen. Voor het volgen van deze training is het vereist dat je de training Inbedrijfname van de brine/water en lucht/water warmtepompen hebt gevolgd.

Doel training

De training geeft handvatten om storingen bij de alpha innotec warmtepompen en de directe systemen te kunnen vinden. Dit doen we op basis van kennis over de warmtepomp, storingsprocedures en storingsbomen, specifiek van alpha innotec.

Lesmateriaal en afronding

Bij de start van de training ontvang je het lesmateriaal op papier. Je krijgt aan het einde van de dag ook de presentaties plus aanvullende technische documentatie op een USB-stick. Na afloop ontvang je een certificaat van deelname.

Dit gaan we behandelen:

 • Werking warmtepomp
 • Stappenplan voor storingzoeken
 • Vergelijken van IBN-gegevens met de huidige instellingen
 • Probleemveroorzakers
 • Gebruikersinstellingen en de consequenties
 • Gebruik storingsbomen
 • Uitlezen van gegevens op afstand en de analyse op kantoor al maken
 • Practicum opdrachten

Covid-19 maatregelen

We zullen ons op deze dag houden aan de 1,5 meter regel. De groepsgrootte zal daarom ook beperkt zijn tot 6 personen of max. 12 personen afhankelijk van de training.

Aankomende trainingen

08-06-2022 09:00

09.00 - 16.00 uur

Zevenaar

€225
Toelichting: De kosten bedragen € 225,- (excl. 21% btw) per inschrijving. Dit is inclusief lesmateriaal, lunch, koffie en thee.

07-07-2022 09:00

09.00 - 16.00 uur

Zevenaar

€225
Toelichting: De kosten bedragen € 225,- (excl. 21% btw) per inschrijving. Dit is inclusief lesmateriaal, lunch, koffie en thee.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

 1. Maandelijks de nieuwsbrief in jouw mailbox
 2. Duizenden professionals gingen je voor
 3. Blijf op de hoogte van de laatste trends & ontwikkelingen