EPC-waarde met 0,24 verlagen

Wilt u de EPC-waarde van een project met wel 0,24 omlaag brengen, zonder toepassing van pv-panelen? Dat kan gemakkelijk met de alpha innotec brine/water warmtepompen WZSV 62K3M en SWCV 162K3. Deze kunnen de EPC-waarde van een gebouw met wel 0,24 verlagen t.o.v. de best presterende cv-ketel of forfaitaire warmtepomp.

Deze warmtepompen hebben de hoogste opwekkingsrendementen voor verwarming en warm tapwaterbereiding, zijn toekomstbestendig doordat er geen aardgasaansluiting nodig is (all-electric) en zijn energiezuinig door het modulerende vermogen. Zelfs zonder het toepassen van pv-panelen kunnen deze warmtepompen de EPC-waarde van een project significant verlagen.

Invloed van verklaringen op EPC-berekening

Nathan heeft, als exclusieve importeur van alpha innotec in de Benelux, voor de meest interessante warmtepompen van alpha innotec een gelijkwaardigheids- of kwaliteitsverklaring laten opstellen door KIWA, een onafhankelijke certificeringsinstelling. Met deze verklaringen wordt aangetoond dat de warmtepompen tenminste zo energiezuinig zijn als een vergelijkbare techniek of systeem in die norm, óf dat ze beter presteren dan de forfaitaire waarden uit de norm.

Een gelijkwaardigheids- of kwaliteitsverklaring is van grote toegevoegde waarde voor de markt op het gebied van warmtepompen. De testmethodiek voor cv-ketels wordt namelijk ook gebruikt voor warmtepompen, terwijl warmtepompen veel energiezuiniger zijn. De verklaringen van de alpha innotec warmtepompen hebben een zeer positief effect op de EPC-waarde, zeker in vergelijking met een goed presterende cv-ketel of een forfaitaire warmtepomp. En wanneer een warmtepomp in combinatie met vloerverwarming wordt ingezet, zullen de rendementen nog hoger worden.

Bekijk de speciale flyer over dit onderwerp of de verklaringen van de WZSV 62K3M en de SWCV 162K3 voor de te behalen rendementen en andere informatie. Ook voor andere brine/water warmtepompen en lucht/water warmtepompen van alpha innotec zijn er verklaringen opgesteld door KIWA.

Neem voor meer informatie contact met ons op.