Raamgracht Amsterdam
Raamgracht Amsterdam
20 april 2018
Duurzame wijken
CPO-Project Holkerbeek
20 april 2018

Amsterdamse Wegener-Sleeswijkbuurt

Amsterdam sleeswijk

Vijf bouwblokken met portieketagewoningen in de Wegener-Sleeswijkbuurt in het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West worden door corporatie Eigen Haard gerenoveerd. Eigen Haard is de eerste Amsterdamse corporatie die aan de slag gaat met het renoveren van de woningvoorraad naar Nul-op-de-Meter.

De vijf parallel aan elkaar staande flatgebouwen met elk vier bouwlagen zijn gerealiseerd in de late jaren ‘50 als onderdeel van de tuinstad Geuzenveld. De woningen zijn tochtig, slecht geïsoleerd en zijn dringend toe aan renovatie. De renovatie vindt plaats in het kader van het project Stroomversnelling, een initiatief van bouwers en
woningbouwcorporaties om Nul-op-de-Meter renovaties van 11.000 huurwoningen te realiseren. De ambitie, ook in Amsterdam, is om in 2050 aardgasvrij te zijn. De gemeente Amsterdam is vanaf de initiatieffase nauw betrokken geweest bij dit project. Nadat de benodigde zeventig procent van de bewoners in hadden gestemd met de plannen, ging in november de renovatie van het eerste blok van start. De renovatie wordt volgens hetzelfde concept uitgevoerd als bij een succesvol renovatieproject in Groningen.

Lees hier het hele Enervision artikel

thumbnail of NATHAN_ENERGIEMODULE_P66-69_1 (1)