Ooijse Graaf
25 mei 2018
Uitbreidingsplan De Dôle
25 mei 2018

Studentencomplex de Vries van Heijstplantsoen

Villa omgebouwd tot Studentencomplex

Eind april werd het startschot gegeven voor de bouw van de 295 studentenwoningen aan de Mijnbouwstraat in Delft. Een uniek project waarin nieuwbouw en renovatie op unieke wijze worden samengebracht. 

Het project wordt ontwikkeld rond de prachtige monumentale villa ‘van Heijst’. Dit pand, dat de kern van het nieuwbouwproject zal worden, huisvestte voorheen de scheikundefaculteit van de TU Delft, gevolgd door een groep krakers, die er tot de start van de renovatie een riant onderdak vonden. Ondanks deze ongenode gasten, bleven vele authentieke elementen van het markante gebouw uit 1868 bewaard.

Na de renovatie zal de villa worden omgetoverd tot 20 studenteneenheden. Door de nieuwe galerijwoningen, waaruit het overgrote deel van het project zal bestaan, in een U-vorm rond de villa te bouwen en het monumentale trappenhuis als schakel tussen het gerenoveerde en het nieuw gebouwde deel van het project in te zetten, zal oud en nieuw naadloos in elkaar overgaan. De gebruikte bakstenen en verschillende metselverbanden in de gevel geven het geheel een bijzondere, eigentijdse uitstraling. Dit project is een ware lust voor het oog.

Projectgegevens

Projectomvang 295 (218 zelfstandige eenheden en 77 geschakelde eenheden) Omvang project: 9.500 m2
Type bouw Studentenhuisvesting
Plaats Delft
Status Start bouw: april 2011 De oplevering vindt gefaseerd plaats. Naar verwachting eind 2011 tot het voorjaar van 2012
Opdrachtgever Stichting Duwo
Aannemer BAM Woningbouw Den Haag
Architect KCAP Architects & Planners
Constructeur Ingenieursbureau Zonneveld
Installateur KIN Installatietechniek
Product en begeleiding Nathan Import/Export
Leidingwerk Uponor PE-Xa leiding rood: 52.507 meter
Verwarmings- en koelsysteem Uponor vloerverwarming
Vloerverwarmingsverdelers Komfort stadsverwarmingverdeler type 4601: 227 stuks