Geschiedenis Nathan

Toen Loet Nathan in 1984 de onderneming oprichtte, die toen nog de naam Nathan Import/Export had, kon niemand vermoeden dat zich hieruit een waar klimaattechnisch succesverhaal zou ontwikkelen.

1984 | Introductie VSK

Het eerste product in het assortiment van Nathan Import/Export betrof een radiatorsysteem en een vloerverwarmingssysteem waarvan Loet Nathan de Nederlandse vertegenwoordiging had verworven. De eerste officiële presentatie van deze producten vond plaats op een stand op de VSK in Utrecht in 1984. Vanuit zijn huis in Voorstonden bij Brummen maakte Loet Nathan deze producten samen met zijn vrouw Wil Nathan tot een groot succes op de Nederlandse markt. Meerdere internationale fabrikanten volgden dit voorbeeld. Door de snelle groei van de ondermening, werd het kantoor aan huis al snel te klein en werd in 1989 het eerste kantoorpand “Rentmeesterhof” in het centrum van Arnhem betrokken.

2002 | Een nieuwe generatie

Begin 2002 nam Wolf Nathan het bedrijf vervolgens van zijn vader over en bouwde het verder uit met Peter Centen. Steeds meer gerenommeerde buitenlandse fabrikanten van klimaattechnische producten kozen voor een exclusieve vertegenwoordiging door Nathan Import/Export B.V. De perfecte combinatie van hoogwaardige klimaattechnische producten en diensten werd gevonden en in de daarop volgende jaren groeide de onderneming zo snel dat er wederom een nieuwe vestigingsplaats gevonden moest worden. Eind 2002 verhuisde Nathan Import/Export vanuit Arnhem naar haar nieuwbouwlocatie in Duiven met circa 50 vakmensen. Tevens het begin van Thermo Actief Benelux.

2007 | Thermoplus & Thermodynamic

In 2007 werd besloten om de bronboringen in eigen beheer te laten verlopen. Door de aanschaf van verschillende vrachtwagens en boorwagens en het aannemen van deskundige Boormeesters, kon Nathan vanaf deze tijd een groot deel van haar projecten onder één dak onderbrengen. Ook werd service een belangrijkere pijler binnen het bedrijf. Door de oprichting van Thermodynamic kon het bedrijf vanaf deze tijd haar klanten nog deskundiger adviseren.

2012 | Thermo Actief Benelux

In 2012 werd Thermo Actief Benelux in België opgericht. Vanaf deze tijd kon de Belgische markt beter bediend worden. De locatie in Zaventem is een perfecte uitvalsbasis gebleken voor alle activiteiten rondom duurzame projecten!

2015 | Oprichting Nathan Industries

2015 werd het jaar van de oprichting van Nathan Industries. Via Industries verloopt vanaf deze tijd het ontwerp en productie van de bekende Nathan Energiemodule. In deze compacte aan- of inbouw worden alle installatiecomponenten voor duurzame verwarming en warm tapwaterbereiding op efficiënte wijze samengebracht tot één totaalproduct.

Ontdek de Energiemodule

2016 | Klaarstomen voor de toekomst

In 2016 is de naam van Nathan Import/Export veranderd in Nathan Systems. De overige, voormalige bedrijven die onder de Nathan Group vielen, vallen vanaf dat moment onder de naam Nathan Projects. ThermoDynamic zal voortaan doorgaan als Nathan Service. Deze verandering heeft plaatsgevonden om zo nog beter in te spelen op de veranderingen op de markt en haar klanten nog beter van dienst te zijn.

2018 | Verhuizing naar Zevenaar

In 2018 is Nathan verhuisd naar het A++++ kantoorpand in Zevenaar. Het pand is gebouwd volgens de nieuwste technieken op het gebied van duurzaam verwarmen en koelen. Het nieuwe hoofdkantoor laat zien hoe architectuur, bouwkundige materialen en producten worden gecombineerd met klimaattechniek om een duurzaam gebouw te ontwikkelen.

Onder het motto: ”Energietransitie is kennistransitie” worden vanuit de Nathan Academy installateurs opgeleid om de dynamische markt goed te blijven kunnen bedienen. Alles met het oog op de toekomst!