Nathan Energiemodule

Bij het renoveren en verduurzamen van een bestaande woning of portiekflat komt veel kijken. Veelal heb je te maken met verschillende producten van meerdere leveranciers. Voor het realiseren van duurzame verwarming en warm tapwaterbereiding in een te renoveren woning of portiekflat biedt Nathan hiervoor de oplossing: de Nathan Energiemodule.

In deze compacte aan- of inbouw worden alle installatiecomponenten voor duurzame verwarming en warm tapwaterbereiding op efficiënte wijze samengebracht tot één totaalproduct. Via een lucht/water of een brine/water warmtepomp van alpha innotec wordt energie uit de buitenlucht of de bodem omgezet in warmte voor het verwarmen van de woning of portiekflat en warm tapwaterbereiding.

Referentieprojecten

In de Arnhemse wijk Presikhaaf zijn 96 huizen uit de jaren ’50, ’60 en ’70 volledig gerenoveerd, zodat ze in één klap voldoen aan de eisen voor een nul-op-de-meter woning. Om een nul-op-de-meter woning mogelijk te maken, is er gekozen om gebruik te maken van de Nathan Energiemodule. Lees meer over dit project of het project in de Amsterdamse Wegener-Sleeswijkbuurt.

Voordelen

– Plug-and-play: minimale foutkans en installatietijd
– Plaatsbesparende oplossing
– Alle installatiecomponenten van één betrouwbare leverancier
– Ideaal om nul-op-de-meter woningen te realiseren

Meer informatie

Vraag uw Nathan contactpersoon naar de mogelijkheden voor uw project of download de flyer.

Van pionierende noviteit tot gevestigd product

Onder veel belangstelling werd het allereerste prototype van de Nathan Energiemodule in juni 2015 op de Provada geïntroduceerd. De lancering bleek een vliegende start voor het concept dat inmiddels haar eigen plek in de duurzame renovatiemarkt veroverde én recent de internationale European Heat Pump Association (EHPA ) innovatieprijs in de wacht sleepte. Met Rutger Heil en Maarten Andringa, die als engineer en manager van Nathan Industries aan de wieg van het concept staan, blikken we terug op de periode waarin de innovatie in sneltreinvaart volwassen werd.