Succesverhaal: Uponor produceert 1 miljard meter meerlagenleiding
18 november 2015
Overheid stimuleert inzet warmtepompen
15 januari 2016

Nathan koopt kavel op Businesspark 7Poort in Zevenaar

Op 17 december hebben Wolf Nathan, directeur van Nathan en wethouder Anja van Norel-Hansen van de gemeente Zevenaar gezamenlijk de koopovereenkomst getekend van een kavel op Businesspark 7Poort.

Op 15 december stemde het College van B&W van Zevenaar in met de koop. Vandaag is het contract getekend. Het gaat om ruim 15.000 m2 grond waarvan ongeveer 7.500 m2 geleverd al in 2015 wordt voor de eerste fase van de realisatie van een bedrijfspand. Start bouw is gepland in het voorjaar van 2016.

Duurzaam

Het huidige pand van Nathan, gelegen aan de A12 in Duiven, is te klein geworden voor de totaalaanbieder van hoogwaardige projecten, systemen en betrouwbare producten in duurzame klimaattechnologie. Het nieuwe pand wordt groter en nog energiezuiniger dan het huidige pand. Het wordt gebouwd volgens de nieuwste technieken op het gebied van duurzaam verwarmen en koelen. Onder andere door het gebruik van betonkernactivering voor verwarming en verkoeling, ventilatie met warmteterugwinning en zonwerende triple beglazing werkt men naar een energie nul-concept toe.

Kenniscentrum 

Uniek aan het nieuwe pand is de aanwezigheid van een kenniscentrum waar service en techniek hoog in het vaandel staan. Het is ontworpen om scholingen te houden en trainingen aan onder andere installateurs te geven. Een kenniscentrum om kennis op te doen en te delen. 

Gebouw

Het gebouw is een ontwikkeling van Veenstede Vastgoedontwikkeling, naar een ontwerp van WillemsenU. De natuurlijke en stedelijke omgeving vormde een grote bron van inspiratie en een belangrijk uitgangspunt voor het ontwerp. Door een vloeiende beweging trekt het landschap zich omhoog en omsluit het kantoor, om tenslotte uit te komen in een beschermende luifel. Deze ingreep onttrekt het parkeren aan het zicht en richt de kantoren en de showroom naar het omringende landschap. Het nieuwbouw gebouw krijgt een formele voorgevel aan de hoofdweg, een talud en informele gevel aan de groene vestibule, en een hal en loadingdocks aan de expeditiestraat.