Verdelers met energiezuinige pomp

De Komfort vloerverwarmingsverdelers met energiezuinige pomp zijn uitgerust met een Wilo Yonos circulatiepomp, die over een gelijkstroommotor beschikt. De energiezuinige pomp verbruikt slechts 40% van de energie die een ‘aan/uit-pomp” of driestandenpomp gebruikt. Daarnaast levert de energiezuinige pomp een continue druk, dit in tegenstelling tot de standaard pomp waar het debiet over de nog openstaande groepen toe zal nemen, zodra de andere groepen sluiten.

Debietmeters

Voor energiezuinige woningen, waar lage debieten per groep volstaan voor het verwarmen en koelen van de woning, biedt Komfort verdelers met debieten van 10 tot 144 liter per uur aan. Voor bestaande woningen of woningen met hogere flows en vermogens heeft het merk verdelers met een debietmeter van 60 tot 250 liter per uur opgenomen in haar programma.

Tekmar Optimiser

De hernieuwde versie van de Tekmar Optimiser, die onder andere van toepassing is op de Komfort 4850, 4851, 4860 en 4861 verdeler, heeft een uitneembaar bedienpaneel die op elke gewenste locatie te plaatsen is. Zo kan de bewoner de regeling bijvoorbeeld gemakkelijk vanuit zijn woonkamer bedienen.