Verwarmen zonder gas, met infraroodpanelen

Wil je gasloos verwarmen, dan kun je bij Nathan ook kiezen voor infraroodpanelen van het Oostenrijkse merk easyTherm. Sinds 2006 ontwikkelt easyTherm infraroodpanelen in eigen huis, in samenwerking met diverse universiteiten en gerespecteerde instanties. De productie en montage vindt – op enkele onderdelen na – volledig plaats in eigen beheer. De kwaliteit van easyTherm is hierdoor gegarandeerd goed: producten hebben het hoogste stralingsrendement dankzij de keramische voorplaat, goede isolatie, rvs achterzijde en carbon weerstandsdraden. Uniek is de ledverlichting rondom het paneel. De korte opwarmtijd van maar 6 minuten, geen elektrosmog, revit-tekeningen, domotica, regeling via een app en inbouwmogelijkheden maken infraroodpanelen van easyTherm een goede toevoeging aan de duurzame oplossingen van Nathan.

Bekijk ons productassortiment

brands_easytherm
600-900

Financieel aantrekkelijk bij renovatie

Infraroodpanelen kun je in principe overal toepassen: in woningen, kantoren, magazijnen, badkamers en productiehallen. De panelen zijn met name een interessante optie bij de renovatie van dergelijke ruimtes. De verbouwingskosten bij het plaatsen van een infraroodpaneel zijn namelijk verwaarloosbaar, zeker als de bestaande installatie (groten)deels behouden blijft. Ook voor nieuwbouwprojecten met vloerverwarming en/of koeling kunnen infraroodpanelen een goede toevoeging zijn.

Snel behaaglijk warm

Met behulp van de panelen kun je de temperatuur in een ruimte eenvoudig naregelen. De panelen komen vlot op temperatuur, waardoor het in een ruimte snel behaaglijk warm is. Voor iedere situatie is er een passend formaat. Een paneel is in een half uur te plaatsen en de bestaande installatie kan blijven. In nieuwbouw-badkamers moet aanvullend verwarmd worden bovenop de vloerverwarming. Hier is een infraroodpaneel een prima oplossing.

 

De voordelen van infrarood

De levensduur van een easyTherm infraroodpaneel is 30 jaar en de investeringskosten zijn lager dan bij andere duurzame oplossingen. De onderhoudskosten van infrarood-B panelen is zelfs 0 euro. De elektriciteitskosten zijn (afhankelijk van de Rc-waarden van het object) lager dan bij convectieverwarming en ook de verbouwingskosten zijn laag. Infraroodstraling heeft een therapeutische waarde. De minimale werkingsdiepte in de huid kalmeert onze organen en stimuleert ons metabolisme. Mensen met astma en reuma ervaren dit als prettig. Ook is er geen schimmelgroei doordat er met infrarood geen sprake is van luchtverplaatsing.

600-600
ET

 

 

Download easyTherm's assortimentsoverzicht 

Het assortimentsoverzicht van 2022 is beschikbaar om te downloaden. Ben je benieuwd naar de prijzen of heb je hulp nodig van onze Sales Advisors? Op deze pagina vind je jouw aanspreekpunt!

Download hier!