Lucht/water warmtepomp

Alpha innotec biedt een breed programma met lucht/water warmtepompen. Doordat lucht als warmtebron overal aanwezig is, kan de alpha innotec lucht/water warmtepomp voor buitenopstelling probleemloos zonder bouwkundige kosten of vergunningen worden ingezet. Een voorbeeld van een lucht/water warmtepomp is de LWD. De LWD warmtepomp wordt buiten geplaatst, de hydraulische installatie krijgt een plek in de woning. De combinatie zet warmte uit de buitenlucht om in warmte voor de verwarming en temperaturen voor de bereiding van warmtapwater. De reversibele variant is bovendien geschikt voor koeling. Doordat er geen bronboring benodigd is, leent de duale combinatie zich perfect voor renovatieprojecten.

Bekijk documentatie

Van gas los met lucht/water warmtepomp

De familie uit Friesland zijn lucht/water warmtepomp gebruikers van het eerste uur. Na het kopen van een jaren ’20 huis, wilden zij direct ‘van het gas af.’ In eerste instantie dacht de familie aan een hybride warmtepomp voor zijn nieuwe huis, maar na advies van Klimaattechniek Friesland is er gekozen voor een lucht/water warmtepomp: de LWDV van alpha innotec.

Ontdek het project

Lucht/water warmtepompen voor groene vakantiewoningen

Bij Landal De Reeuwijkse Plassen is hard gewerkt om de vakantiewoningen gasvrij te maken. ”Eigenlijk wees alles vrijwel direct naar onze lucht/waterwarmtepompen. Omdat het parkontwerp van Kolpa Architecten zich uitstekend leende voor de plaatsing van buitenunits en er geen passieve koelvraag was, hebben we de alpha-innotec Alira Lucht/ water/split-warmtepompen met een separate binnen- en buitenunit geadviseerd. De HT/E Split binnenunit plaatsten we in de kelder of bijkeuken en de L8 Split buitenunit kwam in afgeschermde groepjes bij elkaar of aan de zijgevel.” Aldus Roelof Vallinga, Sales Advisor bij Nathan.

Ontdek het project