Brine/water warmtepompen

Alpha innotec brine/water warmtepompen WZS, SWC en SWP maken gebruik van aardwarmte voor duurzame verwarming, warmtapwaterbereiding en desgewenst koeling in zowel kleinschalige woonhuizen als grootschalige utiliteitsprojecten (SWP Professional). Via een collectieve of individuele gesloten bodemwarmtewisselaar van Nathan Projects, wordt de opgeslagen energie uit de aardbodem onttrokken en ingezet voor een constant en comfortabel woon- of werkklimaat. Voor iedere projectomvang biedt het alpha innotec brine/water gamma een passend product! Wilt u de EPC-waarde van een project met wel 0,24 omlaag brengen? Dat kan gemakkelijk met de brine/water warmtepompen van alpha innotec. Lees meer hierover.

Bekijk documentatie

Bronboringen midden in Amsterdam

Dat bronboringen ook midden in het drukke centrum van Amsterdam haalbaar kunnen zijn, blijkt uit het project aan de Montelbaanstraat! Met een doordachte installatie van negen gesloten bodemwarmtewisselaars, twee centrale brine/water warmtepompen, zestien decentrale Boosterwarmtepompen en vloerverwarming en -koeling, is het pand aan de Montelbaanstraat klaar voor de toekomst! Een all-electric toekomst zonder aardgas.

Bekijk het project

NOM-wijk met brine/water warmtepompen

Een bijzonder renovatieproject in Tilburg! Daar werd een complete woonwijk verduurzaamd naar NOM (nul-op-de-meter) woningen. Voor dit project werd bewust gekozen voor een brine/water warmtepomp. ”“In de ontwikkeling van het concept hebben we gekeken naar een bodemwarmtepomp versus luchtwarmtepomp. Toen is er bewust gekozen voor een bodemwarmtepomp, omdat het rendement hoger is en een betere capaciteit heeft dan een luchtwarmtepomp.”

Bekijk het project