Komfort vloerverwarmingsverdelers standaard met energiezuinige pomp
31 januari 2014
Nieuw bij Nathan: Komfort NRG Panel
31 januari 2014

Ontdek de Komfort relaismodule

Het merk Komfort, dat tot voor kort uitsluitend vloerverwarmingsverdelers in haar assortiment had, kwam enige maanden geleden met de Komfort NRG panels; een innovatieve prefab wandverwarmingsoplossing. In navolging van deze assortimentsuitbreiding, introduceert het groeiende merk op de VSK een derde productgroep: de Komfort Relaismodule. Het nieuwe product, dat naadloos aansluit op het bekende verdelerprogramma, dient als hoofdomschakeling tussen verwarmen en koelen in vloer- en wandafgiftesystemen. De Komfort Relaismodule kan toegepast worden in woninginstallaties die aangesloten zijn op een primair 3- of 4-pijps distributiesysteem en is beschikbaar in een uitvoering met en zonder omschakelvertraging. Door middel van de Komfort schakelaar kan de eindgebruiker gemakkelijk individueel omschakelen tussen verwarmen en koelen. Deze Komfort schakelaar kan naar voorkeur in de woonkamer of direct bij de verdeler worden geplaatst.

Komfort Relaismodule zonder omschakelvertraging

Door de elektrothermische aandrijvingen voor koelen te openen terwijl de elektrothermische aandrijvingen voor verwarmen dichtlopen, schakelt de Komfort Relaismodule zonder omschakelvertraging direct van verwarmen naar koelen. Een soortgelijke situatie is waarneembaar bij de omschakeling van koelen naar verwarmen. De elektrothermische aandrijvingen voor koelen zullen dichtlopen. Op het moment dat deze gaan sluiten, zullen de elektrothermische aandrijvingen voor verwarmen open gaan. Het sluiten van de aandrijvingen duurt ongeveer 6 minuten, terwijl het openen van de aandrijvingen slechts 3 minuten kost. Gedurende een kort tijdsbestek zal een hydraulisch open verbinding tussen het verwarmings- en koelcircuit ontstaan, wat een minimale kans geeft op vervuiling van het primaire distributienet.

Komfort Relaismodule met omschakelvertraging

Liever op geen enkel moment een hydraulisch open verbinding tussen het verwarmings- en koelcircuit? Dat kan met de Komfort Relaismodule met omschakelvertraging. Deze uitvoering is voorzien van een ingebouwde omschakelvertraging. Door de tijdsvertraging zullen bij omschakeling van verwarmen naar koelen (of omgekeerd) eerst de elektrothermische aandrijvingen die open staan dichtlopen. Pas na 6 minuten, wanneer deze aandrijvingen volledig gesloten zijn, zullen de andere elektrothermische aandrijvingen worden geopend.

Gemakkelijke montage

De Komfort Relaismodule is compleet opgebouwd en bedraad en voorzien van een potentiaalvrij omschakelrelais verwarmen/koelen. Enkel de Komfort schakelaar en de benodigde 230V NC elektrothermische aandrijvingen dienen nog door de installateur aangesloten te worden.