Top 5 meestgestelde vragen over de nieuwe geluidseisen
22 maart 2021
Uponor brengt leidingsysteem op de markt voor lokale verwarmingsnetwerken
13 april 2021

HET NIEUWE WERKEN; KANTOORPANDEN TRANSFORMEREN

Thuiswerken. In no time zijn we eraan gewend. En… we blijken er nog eens verrassend goed in te zijn ook. We zijn productiever, werken efficiënter, melden ons minder vaak ziek, besparen tijd en zitten lekker in ons vel door een goede werk-privé-balans. Zullen we ons dan “na corona” weer massaal op kantoor melden? Internationaal onderzoek van Arcadis wijst uit dat veel organisaties dat niet van plan zijn. Mocht dit resulteren in een overschot aan kantoorpanden, dan weten wij er wel raad mee: transformeren! In dit artikel geven we een prachtvoorbeeld: Singel Parc aan de Jansbinnensingel in hartje Arnhem. 4300 m² verouderde kantoorruimten naar 49 duurzaam verwarmde appartementen en een kantoorplint.

Van leuren met een pand naar huurders in de rij

Waar zakelijke huurders het 4300 m² grote kantoorverzamelgebouw midden in het bruisende centrum van Arnhem jarenlang links lieten liggen, stonden de 49 particuliere huurders in juni 2020 te popelen om er een appartement te bemachtigen. Niet verrassend, want met een plekje in Singel Parc ben je dáár waar het gebeurt; midden tussen de winkels, horeca en dichtbij het station. In opdracht van eigenaar MUTOS City Appartments bedacht K3 architecten een stevige upgrade van het grauwe, gedateerde gebouw. De hoekige beige geveldelen werden vervangen door strakke witte balkons met verticale tuinen als markant element. Er kwamen nieuwe kozijnen en voorzetwanden voor meer thermisch comfort. De appartementen met het mooiste uitzicht over het voorgelegen park werden het grootst en op het dak kwam een gezamenlijk terras voor het hele complex. Voor de ondernemers die tóch nog graag kantoor willen houden aan de Arnhemse Jansbinnensingel werd er een 365 m2 grote kantoorplint op de begane grond gecreëerd. Klaar voor de toekomst!

De installatie

Cevesin kreeg de opdracht om een passende installatie voor verwarming en warm tapwater voor te stellen. Samen met Nathan lag het concept al snel op tafel: twee modulerende alpha innotec lucht/water warmtepompen LWA 251 op het dak voor de vloerverwarming, op verzoek van de opdrachtgever ondersteund door één ketel op gas. Voor de tapwaterbereiding passeerden verschillende concepten de revue, zoals een Metro Therm Microbooster brine/water warmtepompboiler. Door een gebrek aan ruimte, werd uiteindelijk gekozen een smart elektrische Metro Therm ECO Boiler. Singel Parc is daarmee het eerste complete appartementencomplex met deze elektrische boilers. Vanzelfsprekend is al het leidingwerk, zoals gebruikelijk bij Cevesin, van Uponor. Zo’n honderd PV-panelen op het dak zorgen voor de stroomvoorziening van de bijna all-electric oplossing. Klaar voor de toekomst!

Wil jij ook gratis advies op maat voor je transformatieproject? Trek gerust eens aan de bel, we zitten vol ideeën!