ing. Peter Centen benoemd tot bestuurslid DHPA
5 april 2016
Nieuw in het Uponor assortiment
26 augustus 2016

EPC-waarde project met 0,24 omlaag door alpha innotec warmtepompen

Rendementen bewezen met gelijkwaardigheids- en kwaliteitsverklaringen.

Nathan heeft, als exclusieve importeur van alpha innotec in de Benelux, voor de alpha innotec brine/water warmtepompen WZSV 62K3M en SWCV 162K3 een gelijkwaardigheids- en kwaliteitsverklaring laten opstellen door KIWA, een onafhankelijke certificeringsinstelling. De verklaringen tonen aan dat deze warmtepompen van alpha innotec energiezuiniger zijn dan een vergelijkbare techniek in de norm, óf dat ze beter presteren dan de forfaitaire waarden uit de norm.

Significante EPC-verlaging

Als expert op het gebied van duurzame klimaattechnologie, heeft Nathan duurzaamheid en energiezuinigheid hoog in het vaandel staan. Wolf Nathan, CEO van Nathan, is erg blij met de verklaringen: “De verklaringen tonen aan dat de EPC van een project, door het toepassen van onze warmtepompen met wel 0,24 omlaag gebracht kan worden ten opzichte van een goed presterende cv-ketel of forfaitaire warmtepomp, zelfs zonder het toepassen van pv-panelen. Dat is een significante reductie en draagt bij aan het behalen van de EPC-eis van 0,4.”

Hoge rendementen

De verklaringen tonen ook aan dat de bronnen die door Nathan verzorgd zijn, een hogere brontemperatuur hebben dan in de norm omschreven staat. Doordat Nathan het gehele traject kan verzorgen, is er een optimale afstemming tussen bodemwisselaar en warmtepomp en dat draagt bij aan de hoge rendementen. Met opwekkingsrendementen van 5,84 tot 6,06 voor verwarming en van 2,85 tot 3,06 voor warm tapwaterbereiding, beschikken de alpha innotec warmtepompen WZSV 62K3M en SWCV 162K3 over zeer hoge opwekkingsrendementen en niet in de laatste plaats zorgen ze voor een hoog comfortgehalte bij de eindgebruiker.

Meer informatie is te vinden op: www.nathan.nl/epc

Aanvullende informatie

In de persmap, die u hieronder kunt downloaden, vindt u het persbericht, afbeeldingen en contactinformatie.

Download de persmap hier