Headerfoto RBE+

Extra subsidie voor de warmtepomp de komende jaren

2022 is het jaar van de warmtepomp, als we de overheid mogen geloven. Zoals eerder al werd aangekondigd zijn de subsidies voor zowel de warmtepomp, isolatie als zonneboiler verhoogd vanaf 2022 tot 2024. Het doel van deze verhogingen is ervoor te zorgen dat er in 2024 uiteindelijk meer dan 100.000 warmtepompen per jaar in woningen worden geplaatst. Samen met een extra focus op isolatie zullen steeds meer woningen in Nederland geschikt zijn om volledig van het aardgas af te stappen. De gestegen gasprijzen helpen ook bij het aantrekkelijk maken van de warmtepomp.

Tot 50% extra subsidie op warmtepompen

Voor de warmtepompen van Nathan geeft dit ook een hoger subsidiebedrag. Zo kon je voor de alpha innotec LWDV 91 in 2021 nog €2.100 subsidie krijgen. In 2022 ligt dit bedrag op €3.150. Dit maakt dat de investering extra snel is terugverdiend. Gemiddeld krijgen particulieren en zakelijke klanten tot 50 procent extra subsidie op de warmtepompen van Nathan.

Hoe kom je in aanmerking voor subsidie?

De warmtepomp subsidie valt onder de ISDE subsidie. Deze regeling blijft waarschijnlijk actief tot 2030 om huiseigenaren aan te moedigen energie te besparen of van het aardgas af te stappen. Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet de woningeigenaar voldoen aan een aantal eisen. Via onze subsidietool kun je deze eisen gemakkelijk bekijken en zie je direct het subsidiebedrag waar je recht op hebt.

Check je voordeel

Totaaloplossingen nieuwbouw homepage

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  1. Maandelijks de nieuwsbrief in jouw mailbox
  2. Duizenden professionals gingen je voor
  3. Blijf op de hoogte van de laatste trends & ontwikkelingen