Headerfoto RBE+

Alpha innotec brengt nog meer comfort in de woonkamer

De nieuwe RuimteBedienEenheid RBE+, met geïntegreerde ruimtesensor, maakt de bediening van de alpha innotec warmtepomp nog makkelijker. Het interactieve bedieningspaneel van de RBE+ wordt in de woonkamer geïnstalleerd en aangesloten op de warmtepompregeling. Dit betekent dat de bewoner altijd de belangrijkste informatie over het verwarmingssysteem in één oogopslag heeft en deze gemakkelijk kan bedienen.

De RBE+

De startpagina van de RBE+ toont de huidige bedrijfsstatus en de ondersteunde bedrijfsmodi. De gebruiker kan de ingestelde temperatuurwaarden op elk moment op de functiepagina’s aflezen en wijzigen. De gewenste waarden, zoals de warm watertemperatuur, zijn heel eenvoudig in te stellen. De ruimteregeling stuurt de gemaakte instellingen in realtime naar de warmtepomp, waar ze onmiddellijk worden overgenomen en geïmplementeerd in de regellogica.

In de ruststand toont het display van de bedieningseenheid de temperatuur en luchtvochtigheid in de woonkamer, de buitentemperatuur en de temperatuur in het warmtapwater buffervat evenals de tijd.

Detail RBE+

 Automatische temperatuurregeling

De geïntegreerde ruimtesensor bepaalt de temperatuur in de woonkamer en zorgt ervoor dat de warmtepomp zo efficiënt en energiezuinig mogelijk werkt: als de ruimte te warm wordt, bijvoorbeeld door zonlicht of het stoken van een open haard, zorgt de RBE+ ervoor dat de warmtepomp zich automatisch aanpast. Als de temperatuur in de kamer daarentegen niet de ingestelde waarde bereikt, levert de warmtepomp dankzij intelligente regeling ook automatisch de nodige verwarmingsenergie om het gewenste comfort in de kamer te creëren.

Voordelen voor de bewoner

De bewoner profiteert dubbel van het innovatieve bedieningsconcept van de RBE+: enerzijds door eenvoudige en duidelijke toegang tot de belangrijkste instellingen, anderzijds verbetert ook de regelkwaliteit van het totale systeem. Dit helpt om verwarmingskosten te besparen. Bij een storing informeert RBE+ de bewoner zodat hij de installateur kan bellen. In combinatie met de nieuwste warmtepompserie van alpha innotec verhoogt de nieuwe ruimteregeling het comfort voor de gebruiker nog meer. De software van de besturingseenheid kan op elk moment eenvoudig worden ge-update. Afhankelijk van het type warmtepomp en de koppeling met internet, gebeurd dit automatisch of met behulp van een micro SD-kaart.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  1. Maandelijks de nieuwsbrief in jouw mailbox
  2. Duizenden professionals gingen je voor
  3. Blijf op de hoogte van de laatste trends & ontwikkelingen