Energieconcepten voor nu én de toekomst
18 november 2016
Komfort ELWA pakket bereidt warm tapwater met PV-panelen
13 december 2016

alpha home: een comfortabele temperatuur voor iedere ruimte

De nieuwe individuele ruimtetemperatuurregeling alpha home van alpha innotec is een intelligent systeem dat speciaal ontwikkeld is voor het verwarmen en koelen met warmtepompen. alpha home brengt de warmte- en koudeopwekking en de verdeling daarvan regeltechnisch samen en optimaliseert zo het energieverbruik van de alpha innotec warmtepompen, evenals de verdeling van de warmte of koude in het hele huis. 

Besparen op verwarmingskosten bij optimaal wooncomfort

De temperatuur kan door het intelligente regelsysteem voor iedere ruimte individueel worden ingesteld. alpha home optimaliseert zelfstandig de aanvoertemperaturen die nodig zijn om de ingestelde ruimtetemperaturen te bereiken. Zodra een ruimte door externe factoren wordt verwarmd, zoals de zon of een haardkachel, stopt alpha home daar automatisch de toevoer van warmte. Op deze manier wordt de warmte efficiënt door de warmtepomp beschikbaar gesteld en naar behoefte verdeeld. Door dit perfect afgestemde regelsysteem en door rekening te houden met externe energie-invloeden bespaart de eindgebruiker op energie- en verwarmingskosten en verhoogt het wooncomfort.

Eenvoudige installatie door draadloze besturing

Door de toepassing van de modernste Z-wave draadloze technologie en WLAN is alpha home bijzonder eenvoudig te installeren. Het draadloze systeem heeft een bereik tot 30 meter, waardoor het trekken van bedrading voor de installatie niet nodig is. De basis van alpha home zijn de Control box en de Gateway. Ruimtesensoren registreren de temperaturen in ruimtes met vloerverwarming; bij radiatoren is deze functie geïntegreerd in de radiatoraandrijving.

Eenvoudig te bedienen met app

Eindgebruikers kunnen zelf de gewenste temperatuur voor iedere afzonderlijke ruimte instellen door middel van de alpha home app. Via de app (iOS of Android) kan de eindgebruiker per smartphone of tablet op elk moment en vanaf iedere locatie de instellingen veranderen. Bovendien is de eindgebruiker steeds geïnformeerd over de status van zijn verwarming en weet hoe deze actueel functioneert.

Ideale oplossing bij uitbreiding

Ook bestaande alpha innotec warmtepompsystemen kunnen desgewenst compleet of ten dele worden uitgerust met alpha home. Ook de ruimtetemperatuurregeling van een combinatie van radiatoren en vloerverwarming is ten alle tijde mogelijk.

thumbnail of Alpha_innotec_-_Alpha_home

alpha home brochure